31/5/08

Μεγάλες αλήθειες!

15 από τις καλύτερες ατάκες του Αρκά... μου τις στείλανε με mail και μιας και δεν έχω τίποτα πιο ουσιαστικό να ανεβάσω -αφού πλέον δεν υπάρχει χρόνος για φιλοσοφία- σας τις προωθώ!!! Για μένα ξεχωρίζει η 12 και η 15, για εσάς;;

1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

3. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!
4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε!
6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα, μετά θα φοβάσαι να βήξεις!
7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

9. Τη γυναίκα μου πάνω από όλα, όλες τις άλλες από κάτω!

10. Μεγαλοφυΐα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες!
11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική, έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή!!!

13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.

15. Κάντε οικονομία στο νερό: πλυθείτε μαζί με ένα φίλο σας!

18/5/08

Το φαινόμενο της πεταλούδας!

Eίναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Διαφορετικές παραλλαγές εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια ιδέα: μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο αρκετού χρόνου, σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

Και επειδή οι διαφημιστές το ξέρουν καλά αυτό το φαινόμενο, έγραψαν για άλλη μια φορά...


2/5/08

S1ngles - Ατάκες (Νο2)

  • Αν η αγάπη είναι το καρφί από το οποίο κρέμεται η ευτυχία μας, τότε το σφυρί είναι συνήθως στα χέρια του άλλου, ή το καρφί θα πετύχει και θα τη στερεώσει ή το δάχτυλο μας θα πετύχει και τότε θα καταλάβουμε τι θα πει πόνος!
  • Αγάπη σημαίνει εκχώρηση εξουσίας... Δίνουμε στον άλλο δύναμη πάνω μας. Τη δύναμη να μας κάνει ευτυχισμένους ή να μας πληγώσει και παρόλο που τις περισσότερες φορές πληγωνόμαστε, συνεχίζουμε να ερωτευόμαστε, ψάχνοντας για τον άνθρωπο που θα πάρει τη δύναμη που του δίνουμε, για να μας κάνει ευτυχισμένους!
Σενάριο: Γιώργος Β. Φειδάς ... και οι ατάκες συνεχίζονται! Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτά που γράφει τα διαβάζει κάπου, τα φαντάζεται, τα ξεθάβει από κάπου, τα ζει ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά είναι απίστευτες οι ατάκες που ακούγονται σ' αυτό το σίριαλ. Εύγε!