16/10/07

Στάση ύπνου και προσωπικότητα!

Μετά από πολλές ώρες ύπνου μου ήρθε η έμπνευση (άσχημο πράγμα να έχεις blog και να μην έχεις έμπνευση για post!)... "Στάση ύπνου και προσωπικότητα"! Ήξερα ότι οι επιστήμονες θεωρούν ότι η στάση στην οποία κοιμάται κάποιος παρέχει σημαντικές ενδείξεις για το χαρακτήρα του, αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς εννοούσαν... Έκανα λοιπόν την "έρευνα" μου και παραθέτω τα εξής:
Οι πιο δημοφιλείς στάσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι: το έμβρυο, το κούτσουρο, ο νοσταλγός, ο στρατιώτης, η ελεύθερη πτώση και ο αστερίας. Αναλυτικά:
  • Το έμβρυο (41%): Εκείνοι που «κουλουριάζονται» όπως τα έμβρυα περιγράφονται ως σκληροί στο εξωτερικό, αλλά ευαίσθητοι στην καρδιά. Μπορούν να είναι ντροπαλοί όταν συναντούν αρχικά κάποιο, αλλά σύντομα χαλαρώνουν. Αυτό είναι η πιο κοινή θέση ύπνου, με τις γυναίκες να την υιοθετούν πολύ συχνότερα από τους άντρες.
  • Το κούτσουρο (15%): Ο κοιμώμενος έχει γείρει στο πλάι με τους δύο βραχίονες να ακουμπούν στα πλευρά. Οι άνθρωποι που προτιμούν τη στάση αυτή είναι ευχάριστοι, κοινωνικοί χαρακτήρες, στους οποίους αρέσει να βρίσκονται μέσα σε πλήθος, και οι οποίοι εμπιστεύονται εύκολα τους ξένους. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορούν να γίνουν και πολύ αφελείς.
  • Ο νοσταλγός (13%): Πρόκειται για όσους συνηθίζουν κοιμούνται στο πλάι, με τους δύο βραχίονες μπροστά, ελαφρά λυγισμένους. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί έχουν μια ανοικτή φύση, αλλά μπορούν να είναι φιλύποπτοι ή κυνικοί. Είναι συχνά αναποφάσιστοι, ή αργούν να πάρουν μια απόφαση. Από τη στιγμή όμως που θα το κάνουν, είναι μάλλον απίθανο να την αλλάξουν ποτέ.
  • Ο στρατιώτης (8%): Η λέξη αυτή περιγράφει όσους κοιμούνται με την πλάτη στο κρεβάτι, και με τα δύο χέρια να ακουμπούν τα πλευρά. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε να κάνουμε με γενικά ήρεμους και συγκρατημένους χαρακτήρες. Δεν συμπαθούν μια αναστάτωση, αλλά θέτουν για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους υψηλά πρότυπα.
  • Η ελεύθερη πτώση (7%): Να βρεθεί στο μέτωπό σας με τα χέρια σας γύρω από το μαξιλάρι, και το ύψος πίεσης σας γύρισε σε μια πλευρά. Αυτοί είναι συχνά κοινωνικοί και παράτολμοι άνθρωποι, αλλά μπορούν να γίνουν και αρκετά νευρικοί. Από την άλλη πλευρά, συχνά είναι επιφανειακοί και δεν συμπαθούν την κριτική.
  • Αστερίας (5%): Αυτή η στάση επίσης θέτει την πλάτη πάνω στο στρώμα, με τα δύο χέρια τοποθετημένα προς το μαξιλάρι και τους αγκώνες λυγισμένους. Αυτοί οι τύποι είναι πολύ καλοί φίλοι, καθώς είναι πάντα έτοιμοι να ακούσουν τους άλλους, και να προσφέρουν συμβουλές όταν απαιτείται. Γενικά δεν συμπαθούν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν κοιμάται κάποιος όρθιος, τι τύπου άνθρωπος είναι;

kakkos17 είπε...

A re Natali: me sigkinises. ligo pou epsaxa ida pws einai vasimi theoria,kai gia na dieukoleinw kapoious na katalavoun se pia katigoria anikoun tha episinapso fotografia sto blog mou gia liges meres. yoko xama ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Δε μας είπες,εσύ πως κοιμάσαι...;;;!!!

Ναταλία είπε...

@ Ανώνυμε: Εσύ δεν μας είπες...Ποιος είσαι; Δεν ξαναπαντάω σε ανώνυμα σχόλια.-

@Κακός17: Πολύ καλή η φωτογραφία, αν την είχα βρει νωρίτερα θα ήταν στο blog μου ;-)

desa είπε...

Χμμμμμμ, στάση ύπνου που να δείχνει μπέρδεμα υπάρχεί? Μάλλον όχι, έτσι εξηγείται που τις νύχτες δένομαι κόμπο πριν κοιμηθώ, με τόσο μπερδεμένη ψυχολογία τι να περιμένω.

Evripidis Themelis είπε...

εγώ πάλι που κοιμάμαι σε όλες σχεδόν τις στάσεις...έχω πρόβλημα!!!!??????

Ανώνυμος είπε...

Σ'εμένα που δεν είμαι ανώνυμη,θα πείς πως κοιμάσαι;;Όχι τίποτε άλλο, επειδή σε ξέρω, θέλω να δώ πόσο έγκυρο είναι το post σου.. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Αχ σήμερα το είδα το post σου,
και να σου πω κάτι: νυστάζω !!!!!!
Θέλω το κρεβάτι μου.......

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΩΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ!!
BY THE WAY ΦΟΒΕΡΗ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ!!!

Ναταλία είπε...

@Desa: Δένεσαι κόμπο; Μάλλον ανήκεις στο 11% των ανεξερεύνητων περιπτώσεων! Προτείνω να σκέφτεσαι λίγο πιο θετικά...

@Ευριπίδης: Δεν μπορεί, κάποια θα υπερισχύει απλά δεν έχεις καταλάβει ποιά είναι!

@Adlin: Όταν κοιμάμαι μόνη μου ανήκω στο 7% :-Ρ. Τι λες;

@ΡΡ: Μέχρι αυτή τη στιγμή έχω κοιμηθεί 13 ώρες για σήμερα! Όποιος δεν θέλει να διαβάσει....

@ Κατερίνα: [Και ο άγιος φοβέρα θέλει τελικά]
Πάντα το ήξερα ότι είμασταν φτιαγμένη η μία για την άλλη, ανήκω και εγώ στο 7% xxx :-)

Cybergoulion είπε...

Αν κοιμάσαι στη στάση περιμένοντας το λεοφωρείο; Στη στάση εργασίας; Στη στάση του Νίκα; Και τελικά, αν κοιμάσαι μπρούμυτα, τι άτομο είσαι;

eeVoskos είπε...

Αλήθεια, εγώ που κοιμάμαι με τη στάση του ...νεκρού (ανάσκελα με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στο θώρακα) σημαίνει κάτι;;;

Ναταλία είπε...

@Cybergoulion: Αν κοιμάσαι:
στη στάση λεωφορείου:μονίμος κουρασμένος
στη στάση εργασίας: τεμπέλης
στη στάση του Νίκα: Βαθιά θρησκόληπτος
μπρούμητα: ανήκεις και εσύ στο 7%

@eevoskos: Α,πα,πα! Πως μπορείς καλέ; Και καλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις, αυτή που κοιμάται δίπλα σου δεν σκιάζεται;;;;; χχχ

Cybergoulion είπε...

Για τη στάση του νεκρού, δεν είναι περίεργο, είναι πολύ βολική. Πάντως καλού κακού για αποφυγή αναπάντεχων εκπλήξεων κατά το ξύπνημα (ξέρεις, π.χ. να σε ξυπνήσει το τρισάγιο), σου συνιστώ να ροχαλίζεις!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κοιμάμαι σαν το Σπαίντερμαν... Το χέρι ακουμπάει στον τοίχο και το ίδο κάνει κ το πόδι...

zoZeL είπε...

egw koimame i emvrio,i broumita,kai sxedon pada mena maxilari panw apo t kefali"(!!)oxi apo katw..:P..hahah pws t exigume afTO..
BTW ise to mOno aTomo p exw vrei edw mesa me T idio layout st blog me mena...!!

Ναταλία είπε...

@Cybergoulion: xaxaxax!

@Doremi: Μούφα τελικά η έρευνα! Αφού οι περισσότεροι ανήκετε στο 11% για το οποίο δεν αναφέρει τίποτα :-)

@Zozel: Καλώς ήρθες! Δεν ξέρω τι φανερώνει η στάση ύπνου σου, αλλά τα υπόλοιπα σχόλια σου που διάβασα, σίγουρα φανερώνουν καρδιοχτύπι!!! Όσο για το layout...ε, άμα έχεις γούστο! χχχ

Ανώνυμος είπε...

ελα καλέ !λύσσαξες!
asterias
η "ξαδέρφη" είμαι!

Ναταλία είπε...

Βρε μπας και τα διάβασες όλα και διάλεξες το καλύτερο για να σε κανουμε φίλη μας;;; :-)

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ??ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ??????????
ΑΧ!!!!!!ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΟΙΣΤΡΟΣ ΣΟΥ!!!!!!
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Crazy Tourists είπε...

Άμα κοιμάσαι πάνω στα χέρια σου; Αυτή είναι η αγαπημένη μου στάση ύπνου... :)

CrazyTourist2

Ναταλία είπε...

@KATERINA: Έγραψα μωρέ! Φαγώθηκες... Διάβασε το αύριο το πρωϊ-μεσημέρι, για να συνέλθεις!
Υ.Γ. Να μας ζήσουν! Άντε βρε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπήκες στην οικογένεια που ήθελες ;-) ΧΧΧ

@CRAZYTOURIST_2: Καλως ήρθες! Θέλω και άλλες λεπτομέρειες για να απαντήσω!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!!!ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ)
ΝΑΙ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΑΝ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ ΣΑΝ ΝΥΦΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

twra to eida...egw pou koimamai mproumyta me tona podi sth dysh kai to allo sthn anatolh,to kefali sto na plai,sto ena xeri arkoudaki kai t allo opws laxei,pou anhkw?shmeiwsh:auta otan koimamai monh gt me ton doremi kai den exw pleonekthma xwrou oute arkoudaki xreiazomai profanws....gia pes mou...