18/9/07

Αφιερωμένο...

…σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε αδιέξοδο, επειδή νομίζουν ότι έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανές λύσεις!

“Κάθομαι σ’ ένα ήσυχο δωμάτιο στο Μίλκροφτ Ιν, μια ήρεμη τοποθεσία κρυμμένη ανάμεσα στα πεύκα, περίπου μια ώρα έξω από το Τορόντο. Είναι μεσημέρι, στα τέλη του Ιούλη και ακούω τους απεγνωσμένους ήχους μιας πάλης ζωής και θανάτου λίγα μέτρα παρακάτω. Είναι μια μύγα που αναλίσκει την τελευταία σπίθα ενέργειας της μικρής της ζωής σε μια άσκοπη προσπάθεια να πετάξει μέσα από το τζάμι του παραθύρου. Τα φτερά που πεταρίζουν περιγράφουν τη στρατηγική της: «Προσπάθησε πιο πολύ». Όμως είναι μάταιο. Η τρελή προσπάθεια δεν έχει ελπίδες. Ειρωνικά, η πάλη είναι κομμάτι της παγίδας. Είναι αδύνατο για τη μύγα να προσπαθήσει αρκετά σκληρά ώστε να καταφέρει να σπάσει το τζάμι. Παρόλα αυτά, το μικρό έντομο διακινδυνεύει τη ζωή του για να φτάσει το στόχο του με επιμονή και αποφασιστικότητα. Η μύγα είναι καταδικασμένη. Θα πεθάνει στο τζάμι. Στην άλλη άκρη του δωματίου, μόνο δέκα βήματα μακριά, η πόρτα είναι ανοιχτή. Δέκα δευτερόλεπτα πετάγματος και η μύγα θα μπορούσε να βγει έξω. Με ελάχιστη προσπάθεια, που τώρα χαραμίζεται, θα μπορούσε να ελευθερωθεί από την παγίδα μέσα στην οποία μπήκε μόνη της. Η δυνατότητα είναι εκεί. Θα ήταν τόσο εύκολο! Γιατί η μύγα δεν δοκιμάζει κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό; Πως της μπήκε η ιδέα ότι αυτός ο δρόμος και η αποφασιστικότητα της θα φέρουν την επιτυχία; Με ποια λογική συνεχίζει μέχρι θανάτου ν’ αναζητά την έξοδο; Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι λογικό για τη μύγα. Δυστυχώς είναι μια λογική που θα τη σκοτώσει. Δεν είναι αναγκαίο να προσπαθούμε σκληρότερα για να επιτύχουμε περισσότερα – δεν εξασφαλίζεται καν ότι έτσι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε απ’ τη ζωή. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος! ”

Τα παραπάνω, αποτελούν απόσπασμα από το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει τα τελευταία 23 χρόνια! Το βιβλίο λέγεται “Η λύση είσαι εσύ”, συγγραφέας του είναι ο Μάϊκ Μούι και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη".

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Me liga logia opoios exei ti miga migiazetai!!axxaxxa!;PP

~Anta

Ανώνυμος είπε...

distixos aytoi pou prepei na doun ton eykolo dromo den ton vlepoyn kai krivontai pisw apo dikaiologies...(you know!!!!!;) )opote to kalutero gia sena einai na vgeis apo thn porta poy einai orthanoixti kai na fygeis makria xwris na koitakseis pisw!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Loipon koita kati pou skeftika tora!!!
Pare mia migoskotostra kai pata ti tin KOLOMIGA!!!!!!!!!
~Anta

Ναταλία είπε...

@Άντα: (Αν είμαι ο παρατηρητής...) Ναι ρε συ αυτό θα κάνω, απλά πριν τη σκοτώσω της δίνω μια ευκαιρία να σωθεί!!!! χχχ

@Ανώνυμε: Μ' αυτά που γράφεις μπαμ κάνει το ποια είσαι ;-p Δεν μπορείς να κρυφτείς και ας μη βάζεις όνομα...
(Αν είμαι η μύγα...) Το κείμενο αυτό ουσιαστικά, μου λέει ότι υπάρχουν πολύ τρόποι για να καταφέρεις αυτό που θέλεις...άρα αν βγώ από την πόρτα θα βγω για να φτάσω (με πιο ασφαλή τρόπο) σ'αυτό που βλέπω μέσα από το τζάμι!!!!

Υ.Γ.:Δουλέψτε και λίγο! Από τις 7 ώρα στο ιντερνετ;;; Θα το κλείσετε το Λητώ βρε....

Ανώνυμος είπε...

Ένα θα σου πω μόνο και μόνο ένα:
Ευτυχώς που δεν γεννηθήκαμε μύγες!!!!!

pp

Ναταλία είπε...

Εσύ δεν είσαι που ντύθηκες χρυσόμυγα τις Απόκριες;;;; Πρόσεξε μην σου μείνει κανένα απωθημένο για την επόμενη ζωή :-D

eeVoskos είπε...

Δυστυχώς γεννηθήκαμε άνθρωποι να λες. Μας πέταξαν σ' αυτόν τον κόσμο κι εμείς ούτε το τζάμι βλέπουμε για να το σπάσουμε, ούτε καμιά πόρτα...

Μήπως να γυρίσουμε πίσω από 'κει που 'ρθαμε..; Από τον Σύριο δηλαδή!! :-D

the Highlander είπε...

Hello :)

Συμφωνώ με τον ανώνυμο! Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις χρησιμοποιώντας την πόρτα! Αρκεί φυσικά να ξέρεις πού είναι η πόρτα :) Μερικές φορές είναι αδύνατο να δούμε μια κατα τα άλλα ολοφάνερη εναλλακτική λύση. You have to 'think out of the box'!

Σ

Ναταλία είπε...

@Βοσκέ: Πραγματικά ρε συ...ούτε τζάμι να σπάσουμε, ούτε πόρτα να βγούμε δεν βλέπουμε! Κολλάμε συνέχεια στις τετριμμένες λύσεις και νομίζουμε κιόλας ότι τα έχουμε παίξει όλα για όλα! Αν δεν αλλάξουμε μυαλά.... καμία διαφορά δεν θα έχουμε από τις μύγες! Και εμείς στο τζάμι θα πεθάνουμε κοιτώντας αυτό που θέλουμε!

@Highlander: To "Nataly's blog" σε καλωσορίζει και σου εύχεται καλή ανάγνωση! ;-) χχχ

Ανώνυμος είπε...

Loipon, gia na deis pos i apeili sou oti to Nataly's blog tha kleisei, oxi apla de me afise pagera adiaforo, alla me klonise kai me gemise me mia vathitati eythini, an kai i ora einai 1 para pente, kai an kai eimai kourasmenos apo to test, to diavasma k tin exetasi, gia to kalo tou human kind kathomai kai sou grafo... Kai leo... Ti na po? Na topothetitho pano stin apopsi tou filtatou Maik? Entaxei mallon kala ta leei alla prepei na eisai arketa anaisthitos gia na efarmoseis ti simvouli tou... Aloste opos leei kai o sofos ellinikos laos (tora enas laos pou vazei gia deyteri tetraetia ti ND sto timoni tis xoras den xero an einai kai polu sofos alla tespa) ta agatha kopois ktontai. Kai akoma pio megisti alitheia einai pos ta agatha pou exeis apoktisei (ilika kai pneymatika) akoma perissotero kopois diatirountai... Opote toulaxiston ego sigoura den mporo na ensternisto tis apopseis tou Maik. Ante eides posa egrapsa? Gia na mi les! Pame gia kafedaki ayrio an einai. Flk!

Ναταλία είπε...

Με συγκίνησες! Ούτε εγώ δεν έχω γράψει τόσο μεγάλο σχόλιο ;-) Δεν γράφεις συχνά, αλλά όταν γράφεις...γράφεις! Οι υπόλοιπες θεωρίες από κοντά!Φλκ