1/12/07

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Τελικά καλώς ή κακώς χρειαζόμαστε αυτές τις επετείους για να θυμόμαστε ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι σε μερικά σοβαρά ζητήματα. Μέσα σε αυτές είναι και η μέρα κατά του HIV/AIDS. Ενώ για τους περισσότερους αυτή η μέρα είναι μια υπενθύμιση για τους κινδύνους, που, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να κρύβουν οι ερωτικές επαφές, για κάποιους άλλους είναι η υπόμνηση της φρικτής τους καθημερινότητας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, για όλους, έστω και μόνο για σήμερα, να ενημερωθούν όχι μόνο για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αλλά και τον τρόπο που οφείλουν να αντιμετωπίζουν ανθρώπους φορείς του ιού. Ευτυχώς, η αρρώστια δε μεταδίδεται όπως η γρίπη, αλλιώς θα είχαμε κολλήσει όλοι. Δυστυχώς, η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι τους φορείς του ιού είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτή με την οποία αντιμετωπίζουν τους ερωτικούς τους συντρόφους, ακόμα κι αν αυτοί είναι ευκαιριακοί.
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα σχετικά με το HIV/AIDS. Αφιερώστε λίγα λεπτά, έστω αυτή τη μέρα, διαβάζοντας μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες και φροντίστε να τις εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Μόνο τότε θα έχουμε την ελπίδα ότι μια θλιβερή «παγκόσμια ημέρα» θα καταργηθεί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ιδεα και μονο αυτου του virus αρρωσταινω,ανατριχιαζω και ουτε θα ήθελα ποτε να βρεθω θυμα του.Δυστυχως ομως τα ΜΜΕ φροντιζουν να μας βομβαρδιζουν με αθλιες και αχρηστες διαφημισεις ή δήθεν ενημερωτικες εκπομπες(π.χ. η ζωη της Βισση ή του Καρβελα ή της Βροχοπουλου) χωρις να αφιερωνουν περισσοτερο χρονο σε ενα τοσο σοβαρο θεμα, παρα μοναχα στην "επετειο" οπως αναφερεις.

Καλημερα.

υ.γ.:ΔΕΝ ασχολουμαι με κατι που εχει φτιαξει αλλος και ουτε μπαινω στη διαδικασια να το φτιαξω.

+poulia είπε...

16η σειρά: Αντί για "καθημερινότητα", "καθημερινότητας" ;-)

Ναταλία είπε...

@Fotis: Σε προκαλώ για κάτι δικό σου τότε!

@+poulia: Γράψε λάθος!

desa είπε...

Το AIDS υπάρχει χρόνια τώρα, το ίδιο και τα αλλα νοσήματα. Σαν νεόι επίσημη ενημέρωση δεν παίρνουμε από κανέναν. Μόνο από τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά, έντυπα, τηλεοπτικά. ΤΟ ΓΑΜ...ΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ? Μέχρι πότε θα τα κρύβει όλα αυτά? Φυσικά πίσω από αυτή τη τακτική κρύβεται η Γ..ΩΕΚΚΛΗΣΊΑ. Φτάνει, πολύ έβρισα. Μήπως να το κάνω ποστ στο μπλογκ μου αυτό το σχόλιο?